NHD – “We laten het hoofd niet hangen”

De organisatie van Julianapop wil dit jaar zeker wel iets op poten zetten. “We gaan er niet vanuit dat we een festival voor vijfduizend man kunnen neerzetten maar we zijn zeker wel aan het kijken naar alternatieven. Misschien iets op kleinere schaal, of iets met anderhalve meter al zal dat lastig zijn wanneer er ook alcohol wordt gedronken. Misschien kun je er ook voor kiezen om deels digitaal te gaan”, zegt Mitsy Haeck namens de organisatie van Julianapop.

“Mochten we last-minute nog een ‘go’ krijgen dan zullen we er alles aan doen om op korte termijn nog wat te regelen. Wij willen hoe dan ook iets neerzetten. In het uiterste geval zullen we mogelijk naar juli of augustus gaan, maar het liefst blijven we op 19 juni inzetten.”

De organisatie houdt goed in de gaten waar andere festivals mee bezig zijn. “Paaspop in Schijndel is altijd het eerste festival van het jaar. Zij zijn ook gewoon bezig met voorbereidingen. We kijken nu vooral naar wat de rest van het land gaat doen. Misschien kun je iets met sneltesten bij de ingang tot het terrein, kun je straks met een minder grote groep mensen. Het is ook afhankelijk van wat de veiligheidsregio’s beslissen. Dat kan voor elke regio weer anders zijn. Je hoopt dat op een gegeven moment weer iets kan.”

Het hele artikel over evenementen in Noord-Holland lees je hierrrrrr op de site van Noordhollands Dagblad.