Primeur: vers talent tussen grote namen

De winnende act van Julianapop Primeur verdient dit jaar een wel heel mooi plekje in de line-up. Op 19 maart staan er weer vier deelnemers op het podium van Dorpscafé Koenen.

Waar de Primeur eerder het festival aftrapte als openingsact, heeft de organisatie nu gekozen voor een nieuwe hoofdprijs; de winnaar van de twaalfde Primeur zal tussen de andere acts komen te staan en speelt middenin het programma. Zo krijgt nieuw talent een optimale kans om zich te laten zien aan het Julianapoppubliek en een mooi feestje te bouwen samen met de andere artiesten.

Dit jaar komen de deelnemers aan Primeur uit allerlei hoeken van het Nederlands muzikale landschap. Van rockbands tot een vrouwelijk rapduo en een DJ; samen vormen ze een diverse line-up voor de avond van 19 maart.

Sunra
De 4-koppige band Sunra maakt authentieke rocknummers, geïnspireerd op bands als QOTSA, the Beatles en the Rolling Stones. Na een paar maanden schrijven speelden ze hun eerste gig pas begin 2015, waarna nog veel optredens volgden velen, met als hoogtepunt Paradiso. Vorig jaar werkte de band aan hun eerste EP (This is the Shit).

Crowd Control
Vijf jongeren met eenieder zijn eigen muzikale achtergrond kwamen bij elkaar om samen nieuwe muziek te creëren. Geïnspireerd door verschillende rock genres, geven de leden van Crowd Control alles om het publiek mee te krijgen. Uptempo, maar ook nummers waarnaar je met plezier naar kan luisteren: het unieke aan Crowd Control is de perfecte combinatie tussen akoestiek en rock.

Des Balentien & DeDame
Dit is het nieuwste vrouwelijk raptalent van Nederland. De Amsterdams-Helderse samenwerking van twee 27 jarige vrouwen doet het goed op YouTube en in de online hiphopscene. Met de track ‘Ene Dag’ haalden de Amsterdamse Des en Helderse DeDame op één dag 1000+ views op Youtube.

Jamie Martin
De allereerste DJ die meedoet aan Julianapop Primeur is Jamie Martin. Jamie Martin is een allround party-DJ, die in 2015 onder andere draaide op het Last Minute Summer festival. Jamie is Resident DJ in de Odeklonje Den Helder, daarnaast is hij ook regelmatig te vinden in Schagen, Alkmaar, Castricum en Zaandam.

Stem mee!
De jury kiest een winnaar, maar het publiek heeft ook absoluut een stem. Moedig je favoriete act aan en/of help de jury een winnaar te kiezen door je enthousiasme te laten horen! Toegang is gratis en de avond begint om 20:00, 19 maart, locatie: Dorpscafé Koenen.

Foto: via Flickr.