NHD – Rowwen Heze bestijgt na 23 jaar weer het podium van Julianapop

De organisatie van Julianapop heeft de Limburgse band Rowwen Hèze gestrikt om het dorper festival af te sluiten. Al eerder maakte de organisatie bekend dat onder andere feestband de Snollebollekes, hiphopper Yung Felix, de Weekend Warriors en de Nederlandse zanger Wulf naar de 27-ste editie van Julianapop komen. Het festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 juni.

Volgende week worden er nog een tweetal namen van bands bekend gemaakt. In totaal zullen er negen optredens zijn. „En daarmee is het de grootste line-up van het evenement tot nu toe”, zegt Mitsy Haeck namens de organisatie. „Dit betekent een voller programma en de eerste act zal dan ook al om kwart over twee beginnen.”

’Bestel mar’
Rowwen Hèze is voor velen geen onbekende naam. De hit ’Bestel Mar’, volledig in Limburgs dialect gezongen, is waarschijnlijk de meest bekende meezinger van de Limburgse band.

Het is niet de eerste keer dat Rowwen Hèze het dorper podium bestijgt: ook tijdens de vierde editie van Julianapop in 1997, toen nog in de kinderschoenen, wisten de Limburgers al een feestje te bouwen op het festivalterrein. Andere grote namen die de afgelopen jaren naar Julianadorp kwamen waren onder andere Van Dik Hout en De Dijk. Vorig jaar sloot dj Quintino het festival af.

De programmering van Julianapop moet zowel jong als oud aanspreken, vindt de organisatie. ,,Elk jaar worden verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd en wordt er altijd gedacht aan zowel het jonge als wat oudere publiek’’, zegt Haeck.

Dit jaar vindt het festival plaats op een andere plek: op een terrein langs de Schoolweg bij het Avia tankstation. Het festival begint dit jaar iets eerder (om twee uur in plaats van drie uur) en duurt tot tien uur.

Voorverkoop
De online voorverkoop voor Julianapop start 1 februari om 10.00 uur, uitsluitend via www.julianapop.nl/tickets. ’Echte’ hard copy tickets kunnen vanaf 2 mei gekocht worden bij een aantal voorverkoopadressen.\

Artikel: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200124_69037110/rowwen-heze-bestijgt-na-23-jaar-weer-het-podium-van-julianapop