Koop je tweedehands tickets veilig

Heb jij via via een ticket bemachtigd? Wees alert: koop je ticket dan van een betrouwbare verkoper! Zorg ervoor dat je het originele bestand krijgt toegestuurd om fraude te voorkomen.

Dat Julianapop 2018 is uitverkocht, is natuurlijk mooi nieuws. Maar een aantal mensen greep net mis en is nog op zoek naar een kaartje. We zien veel tickets in de omloop die worden doorverkocht. Daar is natuurlijk niets op tegen, maar pas daar wel mee op. Zeker e-tickets zijn fraudegevoelig als je ze niet zelf via onze webshop hebt besteld. De organisatie kan daar helaas weinig in betekenen.

Geldigheid e-tickets

Een e-ticket kan maar één keer worden gescand, daarna werkt de code niet meer. De eerste die door de poort komt, heeft dus een werkend kaartje. De naam op het kaartje is niet bindend en ticketdoorverkoop is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele fraude door ticketdoorverkoop.

Tips voor een veilig en werkend e-ticket

  • Zorg ervoor dat de code goed leesbaar is.
  • Doet je printer het niet zo goed? Met je scherm op hoge helderheid kun je je e-ticket ook vanaf je telefoon laten scannen.
  • Koop een e-ticket alleen van iemand die je vertrouwt of kent.
  • Vraag om het originele ticketbestand of mailtje als je een ticket overkoopt.