FAQ

ALGEMEEN

  Wie, wat, waar & wanneer?!
Zaterdag 17 juni 2023 doen we Julianadorp weer schudden op haar grondvesten met de 29e editie van Julianapop. Het allerleukste festival van Noord-Holland brengt je weer een gevarieerde line-up voor jong en oud van 14:00 tot 22:00. Voor ieder wat wils, precies zoals je van ons gewend bent!

•  Mag ik het festivalterrein op en af?
Nee, op Julianapop hanteren we de regel éénmaal het terrein op, éénmaal het terrein af.

•  Yes, ik ben binnen! Heb ik nu muntjes nodig?
Het is zeker handig om te zorgen dat je muntjes hebt. Deze haal je bij één van onze twee Muntverkooppunten op het festivalterrein. Tippie: om lange rijen te voorkomen graag pinnen! Met onze munten kun je voor alles betalen op het festivalterrein. Van je biertje tot je kluisje; zorg dat je muntjes op zak hebt! De munten zijn alleen dit jaar geldig en niet meer inwisselbaar. Voor je muntjes kun je tot 21:30 terecht bij de Muntverkoop! Handig: heb je 30 lege bekers verzameld? Dan kun je deze inleveren voor 1 munt!

TICKETS

•  Vanaf wanneer fix ik kaartjes voor Julianapop?
Vanaf zaterdag … februari 2023, 10:00 sharp, gaan de online kaartjes over de digitale toonbank. Koop je online tickets uitsluitend via julianapop.nl/tickets. Maximaal 8 kaarten per persoon!

•  Wat kost een kaartje voor Julianapop?
Tickets voor Julianapop kosten in de Vroege Vogel voorverkoop € …. per stuk  (online + € 0,85 servicekosten per ticket). Deze tickets zijn beperkt verkrijgbaar, daarna kosten de kaartjes € ..,- per stuk (online + € 0,85 servicekosten per ticket). Indien er nog kaartjes op de dag zelf beschikbaar zijn, kosten deze € ..,- aan de kassa. Kinderkaarten (jeugd t/m 12 jaar) kosten € 7,50 per stuk en zijn altijd verkrijgbaar aan de kassa op de dag zelf, ook als Julianapop is uitverkocht.

•  Waar kan ik mijn kaartje voor Julianapop kopen?
Wil je liever een hard copy kaartje dan een online exemplaar? No worries! Je kunt terecht bij onderstaand voorverkoopadres vanaf datum nader te bepalen. De kaartverkoop start vanaf de eigen openingstijd. Uitverkocht! 

> Bikestore Julianadorp – Loopuytpark (zowel contant als pin)

•  Kan ik mijn ticket laten scannen vanaf mijn mobiele telefoon?
Jazeker! Als je zorgt dat de streepjescode goed zichtbaar is, is dat geen enkel probleem. Zet je scherm dus op standje zaklamp en veeg die vette vingerafdrukken eraf, easy. 🙂

•  Ik heb mijn online ticket niet ontvangen / ik ben ‘m kwijtgeraakt, wat nu?!
Check sowieso eerst even je spambox, soms komt je ticket zomaar daar terecht! Schittert je ticket ook in je spambox van afwezigheid? Surf dan naar https://stager.co/nl/tickets-kwijt/ – daar vind je een puik stappenplan om je kaartje alsnog te kunnen downloaden.

•  Helaas kan ik niet meer naar Julianapop, huilie. Kan ik mijn e-ticket doorverkopen?
Pfffff, balen! Gelukkig is de naam op je online ticket niet bindend, dus kun je ‘m zonder problemen verkopen aan een andere enthousiaste festivalganger.

•  Kan ik een e-ticket van iemand overkopen?
Ja hoor, dat kan gewoon. Maar wees te allen tijde alert: koop je ticket van een betrouwbare verkoper! Zorg ervoor dat je het originele bestand krijgt toegestuurd om fraude te voorkomen. Een e-ticket kan maar één keer worden gescand, daarna werkt de code niet meer en krijg je dus geen toegang tot het festival. De naam op het kaartje is niet bindend en ticketdoorverkoop is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele fraude of weigering bij de ingang door ticketdoorverkoop.

•  Tot welke leeftijd is een kinderkaart geldig?
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen Julianapop betreden met een kinderkaartje. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt!

VERVOER

•  Hoe bereik ik Julianapop met het openbaar vervoer?
Ons mooie dorp is prima bereikbaar met het OV. Allereerst neem je de trein naar station Den Helder of Den Helder Zuid. Vanaf daar neem je bus 30 (richting Julianadorp) en stap je uit bij halte Van Foreestweg. Raadpleeg voor vertrek ns.nl of een OV-app voor actuele reisinformatie. Loop vervolgens de Schoolweg af richting het Avia-tankstation, je ziet het festivalterrein vanzelf verschijnen aan de Zuiderhaaks!

•  En hoe zit het met de auto en parkeren?
Voor een nauwkeurige routebeschrijving, gebruik je deze locatie in Google Maps. Het nieuwe evenemententerrein bevindt zich aan de Zuiderhaaks / Schoolweg en er zijn voldoende, gratis parkeerplekken aanwezig (parkeren op eigen risico).

•  Zal ik anders gewoon lekker op de fiets komen?
Yessss! Je parkeert je fiets helemaal gratis voor de deur. Oh en vergeet je fietslampjes niet! Op de terugweg kan ’t al een beetje donker zijn… Er is een onbewaakte fietsenstalling aanwezig, dus je parkeert je fiets hier geheel op eigen risico!

AL HET ANDERE

•  Ik ben afhankelijk van medicatie, mag ik dit meenemen?
Als je speciale voeding of medicijnen nodig hebt en echt niet een dagje zonder kunt, kunnen wij wellicht een uitzondering voor je maken. Stuur uiterlijk twee weken voor het festival een mailtje naainfo(at)julianapop.nl en dan kijken we wat we voor je kunnen doen!

•  Wat voor weer wordt het?
Hoewel het bestuur regelmatig rituele zonnedansjes doet en de weergoden smeekt om een zonnetje, kunnen we natuurlijk helemaal niets garanderen. Wees daarom voorbereid op elk denkbaar weertype. Regen? Poncho! Zon? Zonnebril! Kou? Thermo ondergoed! Extra tip bij warm weer: drink genoeg water (van alcohol droog je uit..)!

•  Het is lekker zonnig, maar ik verbrand liever niet. Mag ik zonnebrandcrème mee het terrein op?
Smeer je gewoon gratis in (of beter: laat je insmeren…) bij de Merchandise. Mocht je echt per se je eigen zonnebrand mee willen nemen, kies dan voor een tubetje en niet voor een spray of spuitbus: die krijg je sowieso niet mee het terrein op! (sprays en spuitbussen, ongeacht de inhoud, zijn niet toegestaan op het terrein)

•  Mijn deo zit in een spuitbus, mag die dan wél mee naar binnen?
Kies in plaats van een spuitbus een deoroller, die mag je gewoon mee naar binnen! 

• Helaas kan/mag ik niet alles eten in verband met allergieën, intoleranties. Wat nu?
Als je ons uiterlijk twee weken voor het festival op de hoogte stelt van jouw allergie en/of intolerantie, kunnen we wellicht een uitzondering voor je maken. Let us know via info(at)julianapop.nl en we lossen het samen op!

•  Voor de zekerheid heb ik een (regen)jas mee, kan ik die ergens opbergen?
Uiteraard! Er zijn handige kluisjes op het Julianapop veld aanwezig zodat jij je waardevolle spullen veilig kan opbergen en zorgeloos kan feesten. Handjes vrij, chill! 2,5 muntjes = klein kluisje, 3,5 muntjes = groot kluisje.

•  Heel leuk en aardig die herrie, maar zorgen jullie ook een beetje voor mijn oren?
Bij de Merchandise zijn gratis oordopjes verkrijgbaar om je gehoor te beschermen tijdens het leukste feestje van Noord-Holland. Fixen wij.

•  Kan ik pinnen op Julianapop?
Ja, heel graag zelfs! Bij de Muntverkoop kun je je muntjes gewoon betalen met je pinpas. Op de rest van het terrein betaal je alles met je vers gepinde muntjes. 😀

•  Het lijkt me zo tof om Julianapop vrijwilliger te worden, kan dat?!
Wij vinden het ook heel tof als jij je wilt aansluiten bij ons fantastische team van vrijwilligers: vele handen maken immers licht werk! Mail snel naar rianne(at)julianapop.nl en zorg dat je erbij bent dit jaar!

•  Hellup, ik ben iets verloren! Waar vind ik de gevonden voorwerpen?
Een dag na het festival kun je terecht bij de backstage tent, daar kom je sowieso iemand tegen die jou verder kan helpen. En geloof ons, het is bijna de enige tent die nog staat dus die vind je! Uiteindelijk worden alle gevonden voorwerpen naar Bikestore Julianadorp gebracht.

•  Zooooveel vragen, maar die van mij staat er echt niet tussen..
No worries, dan neem je gewoon even contact met ons op. We helpen je graag!