Julianapop 2019, de moddereditie die we nooit zullen vergeten!

Wat als een troosteloze dag begon, eindigde in een zonovergoten zaterdag: perfect festivalweer! Met man en macht is gewerkt aan het begaanbaar maken van het festivalterrein en met de hulp van de brandweer en vele redders in nood is dat zeker gelukt. Om 14:00 druppelden de eerste bezoekers binnen, namen de vrijwilligers hun posities in achter de barren en begon het zonnetje vol overgave te schijnen. Het begin van een mooie dag!

De 26e editie van Julianapop was er eentje met veel nieuws, maar ook werd er afscheid genomen. Nieuw waren bijvoorbeeld de geweven polsbandjes: een collectors item op zich! Daarnaast hadden cocktails en pizza’s dit jaar hun debuut, deze vonden dan ook gretig aftrek bij de hongerige en dorstige bezoekers. Natuurlijk was de nieuwe startent, voorzien van felle kleuren en het Julianapop logo, niet te missen! Een toffe toevoeging aan het toch al zo mooie festivalterrein. Zoals gezegd werd er ook afscheid genomen: Danny Janssen werd uitgezwaaid als vaste presentator van het festival. Na 23 jaar vond hij het tijd om het stokje over te dragen. Danny, bedankt! Voor de gelegenheid keerde oud-presentator Tom van den Berg even terug om ervoor te zorgen dat Danny op het veld een bierdouche kan verwachten volgend jaar.

Aanstormend talent
Julianapop openen is natuurlijk de droom van elke performer. Op een podium staan voor 5000 man en dan je kunsten vertonen, voor de winnaars van Julianadorp’s Got Talent werd deze droom werkelijkheid. In plaats van één act werden er dit jaar maar liefst twee acts gekozen: dans duo’s Jordi Brasser & Resa Bartels en Amy van Duivenvoorde & Jocelyn de Wit dansten de sterren van de hemel rond de klok van half 3. De binnenkomende bezoekers kwamen direct in de feeststemming dankzij deze vrolijke dansacts.

Buikschuiven
Naarmate de middag vorderde en de stemming er goed in zat, ontstond er een nieuwe bezigheid op het veld: op je buik de modder door! Toch kozen de meeste mensen voor een goed paar (kap)laarzen om de modder te trotseren. “Een van de beste en leukste edities ooit, de modder maakte er juist iets bijzonders van”, aldus een enthousiaste bezoeker op de Facebookpagina van het festival. En bijzonder was het zeker! Kaplaarzen vlogen ’s ochtends vroeg al over de toonbank in het dorp en de enkeling die met witte sneakers het veld betrad, kwam hoogstwaarschijnlijk met minder witte schoenen weer thuis. Deze ‘moddereditie’ zal niet snel vergeten worden!

Mede mogelijk gemaakt door
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zonder vrijwilligers geen Julianapop! Ook dit jaar is de organisatie eenieder die zich, op welke wijze dan ook, heeft ingezet voor het festival weer enorm dankbaar. Natuurlijk is zij ook blij met de trouwe sponsors die dit mooie evenement jaar in, jaar uit weer bijstaan met hun gulle bijdragen. Laten we de bezoekers ook vooral niet vergeten! Die zorgen er immers elk jaar weer voor dat Julianapop een weergaloos feestje is en blijft. Tot 20 juni 2020!