Organisatie

Het popmuziekfestival Julianapop is in 1993 ontstaan vanuit de Culturele Vereniging ‘Julianadorp Vooruit’, maar ging al na een editie als zelfstandige stichting verder. Met behulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers en genereuze sponsoren kan het festival al meer dan twintig jaar voortbestaan. Met zo’n mooie club is het elk jaar weer een feestje om te werken aan een nieuwe editie van hét vaderdag-evenement in Julianadorp.

Bestuur

Het bestuur van Julianapop zet zich het hele jaar door op vrijwillige basis in voor het festival. Ieder bestuurslid is verantwoordelijk voor zijn eigen takenpakket/portefeuille. Het dagelijks bestuur (DB) wordt gevormd door de voorzitter John Winder, secretaris Elise Bruin en penningmeester Marieke Koenen. Verder zitten in het bestuur: Stefan Baars (vice-voorzitter), Mark Janssen (bouw), Robert Bak (catering), Coen Roozen (programmeur), Sander Kroon (techniek) en Gerben van Zwieten (afzwaaiend voorzitter), Lisanne Buijze (PR), Rianne Been (vrijwilligerszaken) en Martijn Nanninga (veiligheid)

Raad van Wijzen
De Raad van Wijzen wordt gevormd door oud-bestuursleden en heeft een adviserende en controlerende functie. Met hun ervaring en inzichten uit het verleden zijn zij het extra setje ogen wat meekijkt bij de organisatie van Julianapop. De Raad van Wijzen bestaat meestal uit drie à vier personen en bestaat momenteel uit Michel Jansen, Fiona de Leeuw-van der Spoel en Reinder Kooistra.

Vrijwilligers
Ieder jaar zetten een paar honderd vrijwilligers hun schouders eronder om het festival plaats te laten vinden. Niet alleen de mensen achter de barren en het team Sfeerbeheer (foto), maar ook de groep bouwers die het IJsstadion feestklaar maken en weer afbouwen zijn onmisbare krachten. Een groep toppers om trots op te zijn!

Bestuur 2016

Bestuur 2016

Raad van Wijzen 2015

Raad van Wijzen 2015

Vrijwilligers 2015

Vrijwilligers 2015

 

Sponsoren
De drijvende kracht achter het festival, is een grote groep sponsoren die de organisatie steunen met een geldelijke of materiële bijdrage. Een volledig overzicht van alle sponsoren vind je hier. Ook sponsor worden? Dat kan! Neem contact op via info(at)julianapop.nl.