J'pop nieuws

Lees meer

Van Dik Hout opent Julianapop 2016

Op de Evenementenuitmarkt in de Stadshal in Den Helder maakten we de line-up voor dit jaar volledig bekend. Met mystery guest Martin Buitenhuis werd bekend dat Van Dik Hout voor de tweede keer op ons dorper festivalpodium zal staan. Naast de eigenzinnige Jett Rebel, rapper/zanger Ronnie Flex, rock’n’rollband DeWolff, feestband Plork en de Aannemers en Primeur-winnaar Sunra staat de van oorsprong Helderse band als openingsact om 13:30 op het podium van Julianapop 2016. Met deze line-up zetten we een divers programma neer om veel verschillende mensen aan te kunnen spreken. Vernieuwing Het muziekfestival voor jong en oud moet vooral zo laagdrempelig mogelijk blijven, maar de organisatie werkt er wel aan om te blijven vernieuwen. Zo lanceerden ze vorige week een nieuw logo en bijbehorende frisse huisstijl, gemaakt door Studio Kisteman, een van de sponsors van het eerste uur. Aan de nieuwe website wordt momenteel de laatste hand gelegd door internetbureau Smeders. Maar dat is natuurlijk lang niet alles wat er gebeurt rond het evenement; nog zoveel meer sponsoren en vrijwilligers zetten zich de komende tijd weer met veel enthousiasme in voor deze 23e editie. Vrijwilligers kunnen zich daarnaast nog altijd aanmelden via de site. Evenementenuitmarkt 2016 Op de Evenementenuitmarkt presenteerde de organisatie hun nieuwe jasje, tezamen met een early-bird actie waarbij de eerste 100 kaartjes exclusief werden verkocht. Ook was zanger Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) als mystery guest aanwezig voor een exclusieve meet en greet. Daarmee werd het startsein gegeven voor de voorverkoop, die een week later op 30 april zal starten. Naast Julianapop stonden er nog een groot aantal mooie evenementen op de markt, waaronder het Historisch Weekend, Rondje Cultuur, Tour de Lasalle en de Country & Westernmarkt.
Lees meer

Nieuwe namen: Jett Rebel en Plork & De Aannemers!

Het festival komt alweer een stukje dichterbij! Met trots maken we bekend dat ook Jett Rebel en Plork en de Aannemers op ons podium komen te staan. Julianapop is bij uitstek een evenement dat zich richt op een breed publiek, en dus omvat het programma ook allerlei stijlen. Met Ronnie Flex is er ruimte voor hiphop, met DeWolff staat er een strakke en stevige rock ‘n rollband. Nu voegen we daar ook de eigenzinnige Jett Rebel en feestband Plork & de Aannemers aan toe. Out-of-the-box pop Zanger en muzikant Jelte Tuinsma laat zich niet in een hokje vangen, en past zich al helemaal niet graag aan. Hij leeft voor en door muziek en releaset zijn album met als side-note dat moderne opnametechnieken en een focus op geld verdienen niet aan hem zijn besteed. Hij maakt muziek met ziel en zaligheid, en vertaalt dat in optredens naar een grandioos energieke show als de formatie Jett Rebel. Zwarte Cross legende Het mag gezegd worden: de naam Plork en de Aannemers circuleert al heel wat jaren in de lijstjes van onze muziekcommissie. De band, bestaande uit een stukadoor, timmerman, en bebaarde idioot (hun eigen woorden), weet op de Zwarte Cross al jaren een flink feest te bouwen en dreef al menig 3FM-dj tot wanhoop. Maar: de heren van Plork en de Aannemers maken met hun ongekend brede repertoire maken ze zelfs onze opa’s en oma’s aan het hossen. Denk aan ska, stevige rock, hoempapamuziek en zelfs Abba: Plork kent geen grenzen. Stay tuned! Het zal nu niet lang meer duren tot de hekkensluiter van de line-up voor Julianapop 2016 zich bekend zal maken....
Lees meer

Winnaar Primeur: Sunra

Op 19 maart was het weer zover: vier acts zetten Dorpscafé Koenen op z'n kop om het felbegeerde plekje in de line-up van Julianapop van dit jaar te bemachtigen. Authentieke rockband Sunra, zanger Marcel Bontes, DJ Jamie Martin en rockformatie Crowd Control probeerden publiek en jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Na een felle strijd en mooie avond kwam Sunra als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd! We zijn trots jullie aan onze line-up te kunnen toevoegen! Meer weten? Informatie over Sunra vind je op hun website en Facebookpagina. Bekijk hier alvast een voorproefje:
Lees meer

Ook DeWolff in line-up 2016

In de aanloop naar de bandcontest van zaterdag 19 maart maken we de tweede artiest bekend die op Julianapop 2016 zal spelen. De driekoppige rock 'n roll band DeWolff brengt jaren zeventig-rock samen met psychedelische vibes uit de toekomst. Denk: Deep Purple, The Black Keys of Allman Brothers. Het resultaat is een snoeihard rockende, jonge band die een energieke show belooft met hun 'speel-alsof-het-je-laatste-show-is-mentaliteit'. Check ook onderstaand nummer van hun laatste album 'ROUX-GA-ROUX':
Lees meer

Ronnie Flex naar Julianapop op 19 juni

De voorbereidingen voor Julianapop 2016, dit jaar op zondag 19 juni, al flink vorm te krijgen. Het programma staat, en de acts worden deze maand aan je voorgesteld. De eerste artiest die we kunnen bekendmaken, is rapper/zanger Ronnie Flex. Je kent ‘m misschien wel van partyhits als Drank & Drugs, Niemand of het recent hoog in de hitlijsten staande ‘Niet omdat het moet’, of van zijn deelname aan Expeditie Robinson 2015. Met Ronnie halen we een Nederhop-feestje naar het dorp!
Lees meer

Primeur: vers talent tussen grote namen

De winnende act van Julianapop Primeur verdient dit jaar een wel heel mooi plekje in de line-up. Op 19 maart staan er weer vier deelnemers op het podium van Dorpscafé Koenen. Waar de Primeur eerder het festival aftrapte als openingsact, heeft de organisatie nu gekozen voor een nieuwe hoofdprijs; de winnaar van de twaalfde Primeur zal tussen de andere acts komen te staan en speelt middenin het programma. Zo krijgt nieuw talent een optimale kans om zich te laten zien aan het Julianapoppubliek en een mooi feestje te bouwen samen met de andere artiesten. Dit jaar komen de deelnemers aan Primeur uit allerlei hoeken van het Nederlands muzikale landschap. Van rockbands tot een vrouwelijk rapduo en een DJ; samen vormen ze een diverse line-up voor de avond van 19 maart. Sunra De 4-koppige band Sunra maakt authentieke rocknummers, geïnspireerd op bands als QOTSA, the Beatles en the Rolling Stones. Na een paar maanden schrijven speelden ze hun eerste gig pas begin 2015, waarna nog veel optredens volgden velen, met als hoogtepunt Paradiso. Vorig jaar werkte de band aan hun eerste EP (This is the Shit). Crowd Control Vijf jongeren met eenieder zijn eigen muzikale achtergrond kwamen bij elkaar om samen nieuwe muziek te creëren. Geïnspireerd door verschillende rock genres, geven de leden van Crowd Control alles om het publiek mee te krijgen. Uptempo, maar ook nummers waarnaar je met plezier naar kan luisteren: het unieke aan Crowd Control is de perfecte combinatie tussen akoestiek en rock. Des Balentien & DeDame Dit is het nieuwste vrouwelijk raptalent van Nederland. De Amsterdams-Helderse samenwerking van twee 27 jarige vrouwen doet het goed op YouTube en in de online hiphopscene. Met de track ‘Ene Dag’ haalden de Amsterdamse Des en Helderse DeDame op één dag 1000+ views op Youtube. Jamie Martin De allereerste DJ die meedoet aan Julianapop Primeur is Jamie Martin. Jamie Martin is een allround party-DJ, die in 2015 onder andere draaide op het Last Minute Summer festival. Jamie is Resident DJ in de Odeklonje Den Helder, daarnaast is hij ook regelmatig te vinden in Schagen, Alkmaar, Castricum en Zaandam. Stem mee! De jury kiest een winnaar, maar het publiek heeft ook absoluut een stem. Moedig je favoriete act aan en/of help de jury een winnaar te kiezen door je enthousiasme te laten horen! Toegang is gratis en de avond begint om 20:00, 19 maart, locatie: Dorpscafé Koenen. Foto: via Flickr.