J'pop nieuws

Lees meer

Flashback Friday: DI-RECT in 2012!

Waar was jij tijdens Julianapop 2012? Stond jij ernaast toen zanger Marcel besloot maar even in de nok geluidstorens te klimmen? Wat een mooi feestje was dat! Alvast een mooi voorproefje voor 19 juni 2016:
Lees meer

Julianapop 2016 Teaser!

Met nog maar even te gaan zijn we al flink aan het aftellen voor Julianapop 2016. Heb jij er ook al zo'n zin in? Bekijk dan nu de teaser die sponsor DLV support voor ons maakte! Met vette beelden van afgelopen feestjes en alvast een beetje sfeer proeven voor de komende editie op 19 juni. Enjoy!   Bekijk ook alle aftermovies, opbouwfilmpjes en de drone-video (2015) op ons Youtube-kanaal! Powered by DLV support.
Lees meer

Van Dik Hout opent Julianapop 2016

Op de Evenementenuitmarkt in de Stadshal in Den Helder maakten we de line-up voor dit jaar volledig bekend. Met mystery guest Martin Buitenhuis werd bekend dat Van Dik Hout voor de tweede keer op ons dorper festivalpodium zal staan. Naast de eigenzinnige Jett Rebel, rapper/zanger Ronnie Flex, rock’n’rollband DeWolff, feestband Plork en de Aannemers en Primeur-winnaar Sunra staat de van oorsprong Helderse band als openingsact om 13:30 op het podium van Julianapop 2016. Met deze line-up zetten we een divers programma neer om veel verschillende mensen aan te kunnen spreken. Vernieuwing Het muziekfestival voor jong en oud moet vooral zo laagdrempelig mogelijk blijven, maar de organisatie werkt er wel aan om te blijven vernieuwen. Zo lanceerden ze vorige week een nieuw logo en bijbehorende frisse huisstijl, gemaakt door Studio Kisteman, een van de sponsors van het eerste uur. Aan de nieuwe website wordt momenteel de laatste hand gelegd door internetbureau Smeders. Maar dat is natuurlijk lang niet alles wat er gebeurt rond het evenement; nog zoveel meer sponsoren en vrijwilligers zetten zich de komende tijd weer met veel enthousiasme in voor deze 23e editie. Vrijwilligers kunnen zich daarnaast nog altijd aanmelden via de site. Evenementenuitmarkt 2016 Op de Evenementenuitmarkt presenteerde de organisatie hun nieuwe jasje, tezamen met een early-bird actie waarbij de eerste 100 kaartjes exclusief werden verkocht. Ook was zanger Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) als mystery guest aanwezig voor een exclusieve meet en greet. Daarmee werd het startsein gegeven voor de voorverkoop, die een week later op 30 april zal starten. Naast Julianapop stonden er nog een groot aantal mooie evenementen op de markt, waaronder het Historisch Weekend, Rondje Cultuur, Tour de Lasalle en de Country & Westernmarkt.
Lees meer

Nieuwe namen: Jett Rebel en Plork & De Aannemers!

Het festival komt alweer een stukje dichterbij! Met trots maken we bekend dat ook Jett Rebel en Plork en de Aannemers op ons podium komen te staan. Julianapop is bij uitstek een evenement dat zich richt op een breed publiek, en dus omvat het programma ook allerlei stijlen. Met Ronnie Flex is er ruimte voor hiphop, met DeWolff staat er een strakke en stevige rock ‘n rollband. Nu voegen we daar ook de eigenzinnige Jett Rebel en feestband Plork & de Aannemers aan toe. Out-of-the-box pop Zanger en muzikant Jelte Tuinsma laat zich niet in een hokje vangen, en past zich al helemaal niet graag aan. Hij leeft voor en door muziek en releaset zijn album met als side-note dat moderne opnametechnieken en een focus op geld verdienen niet aan hem zijn besteed. Hij maakt muziek met ziel en zaligheid, en vertaalt dat in optredens naar een grandioos energieke show als de formatie Jett Rebel. Zwarte Cross legende Het mag gezegd worden: de naam Plork en de Aannemers circuleert al heel wat jaren in de lijstjes van onze muziekcommissie. De band, bestaande uit een stukadoor, timmerman, en bebaarde idioot (hun eigen woorden), weet op de Zwarte Cross al jaren een flink feest te bouwen en dreef al menig 3FM-dj tot wanhoop. Maar: de heren van Plork en de Aannemers maken met hun ongekend brede repertoire maken ze zelfs onze opa’s en oma’s aan het hossen. Denk aan ska, stevige rock, hoempapamuziek en zelfs Abba: Plork kent geen grenzen. Stay tuned! Het zal nu niet lang meer duren tot de hekkensluiter van de line-up voor Julianapop 2016 zich bekend zal maken....
Lees meer

Winnaar Primeur: Sunra

Op 19 maart was het weer zover: vier acts zetten Dorpscafé Koenen op z'n kop om het felbegeerde plekje in de line-up van Julianapop van dit jaar te bemachtigen. Authentieke rockband Sunra, zanger Marcel Bontes, DJ Jamie Martin en rockformatie Crowd Control probeerden publiek en jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Na een felle strijd en mooie avond kwam Sunra als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd! We zijn trots jullie aan onze line-up te kunnen toevoegen! Meer weten? Informatie over Sunra vind je op hun website en Facebookpagina. Bekijk hier alvast een voorproefje:
Lees meer

Ook DeWolff in line-up 2016

In de aanloop naar de bandcontest van zaterdag 19 maart maken we de tweede artiest bekend die op Julianapop 2016 zal spelen. De driekoppige rock 'n roll band DeWolff brengt jaren zeventig-rock samen met psychedelische vibes uit de toekomst. Denk: Deep Purple, The Black Keys of Allman Brothers. Het resultaat is een snoeihard rockende, jonge band die een energieke show belooft met hun 'speel-alsof-het-je-laatste-show-is-mentaliteit'. Check ook onderstaand nummer van hun laatste album 'ROUX-GA-ROUX':